maandag 20 januari 2014

Muzische evaluatiekoffer

Muzische evaluatiekoffer





Evaluatiemoment van de koffers

Hieronder vind je mijn evaluatie instrumenten voor muzo. (Aangezien de opmaak van het document steeds veranderde heb ik telkens een printscreen genomen en deze hieronder gezet).




 









 
 
 

 
 
Bronnen:

 
 

Muzische groei: mijn bereikte doelen

Mijn muzische groei ... mijn (deels) bereikte doelen


Hey hey,
en hier zijn we dan weer! :)
Ik had in het begin van het jaar enkele doelen opgeschreven die ik graag wou bereiken, wel, volgens mij is mij dat toch deels gelukt. Hieronder staan al mijn (deels) bereikte doelen. Uiteraard ga ik blijven proberen steeds aan die doelen te blijven werken zodat ik hier alsmaar beter in wordt. :)

1) Beseffen en aanvaarden dat de smaak en stijl van mensen verschilt:

Dit is uiteraard een erg belangrijk doel. Het is belangrijk dat kinderen beseffen dat niet iedereen dezelfde dingen mooi of lelijk kan vinden. Leerlingen moeten ook beseffen dat de wereld maar saai zou zijn moest iedereen hetzelfde mooi zou vinden. Tijdens beeldende lessen heb ik erop gelet dat de leerlingen zich expressief genoeg konden uiten in hun werkjes, dat ze niet met hetzelfde naar huis gingen. Het was van belang dat iedere leerling zijn/haar werkje op zijn eigen manier maakte. De kinderen werden in mijn lessen vrijgelaten om te laten zien hoe goed ze met muzo overweg konden. In het eerste leerjaar mochten de leerlingen zelf een herfstmonster maken en dit leverde bij iedereen andere resultaten op. Dus ik denk wel dat ik op dit doel geslaagd ben. :)


2) Op een actieve manier participeren aan het culturele leven:

Ik denk dat ik dit doel wel bereikt heb, aangezien ik niet echt iemand ben die naar veel voorstellingen e.a. gaat. Toch ben ik erg blij dat we dit jaar de opdracht kregen om verplicht 3 culturele dingen te bezoeken of bij te wonen. Ik ben o.a. naar theater Tieret geweest, wat ik een geweldige voorstelling vond! Zelf heb ik gemerkt dat ik nu meer open sta voor het culturele leven. Ik kijk nu geregeld in cultuurkrantjes of er voorstellingen in de buurt zijn. Zeker de theatervoorstellingen van Theater Tieret en FroeFroe hebben mij geboeid en op pad gezet om meer van het culturele leven te gaan genieten.


3) Openstaan voor het muzische en al onze zintuigen gebruiken om muzische ervaringen nog intenser te beleven.

In het middelbaar heb ik niet zoveel muzo gekregen, wat ik erg teleurstellend vond want muzo is iets dat mij altijd al geïnteresseerd heeft. Zelf heb ik vroeger 2 jaar tekenschool gedaan en 3 jaar muziekschool. Muziek en beeld waren vooral de 2 vakken die mij erg interesseerden. Toch vond ik het ook belangrijk om mij ook voor de andere deeldomeinen, zoals drama en beweging, open te stellen. Dit is goed gelukt. Vooral de workshops die we dit jaar hebben gekregen i.v.m. drama en bewegingsexpressie hebben mij echt inspiratie en een 'ik wil meer'- gevoel gegeven. Doordat bewegingsexpressie iets minder ontwikkeld was bij mij heb ik erop gelet om daaraan te werken. Dit heb ik gedaan door in Dworp een workshop beweging te geven op de school Sint-Victor. Daardoor heb ik mijn 'minst' ontwikkelde muzische kant ook de kans gegeven zich te uiten. En ik moet zeggen, ik ben best tevreden over het resultaat :) al zal ik hier wel aan blijven werken.

Ik vind het ook fantastisch dat we langs alle kanten verschillende prikkels gekregen hebben doorheen de opleiding. O.a. volgende activiteiten hebben mij meer inspiratie gegeven:
- het maken van een DADA-tijdschrift
- een kamishibaï maken
- het abc-huis
- het Huis van Alijn
- de workshop muziek en drama in JTO
- Dworp
- muzisch werken via media
- zelf kleren maken en muzische mannetjes
- zelf een dansworkshop geven in Dworp
...

Ik ben altijd al redelijk creatief geweest maar soms heb ik ook momenten dat het echt niet lukt. In het middelbaar heb ik mijn muzische kant als het ware een beetje achterin een hoekje moeten verstoppen, ver in de kast. Echter, door alle leuke activiteiten die we dit jaar en de 2 jaren voordien hebben gedaan heb ik weer heel veel inspiratie en heb ik het gevoel me weer helemaal te kunnen uitleven. Muzo is iets heel belangrijk, kinderen kunnen hier enorm in opgaan en hen de vrijheid geven om hun creatief te uiten is geweldig.

4) Het vermogen ontwikkelen om kritisch te reflecteren over het eigen muzisch handelen en dat van anderen, en dat evalueren in een genuanceerde taal:

Dit vond ik in het begin een niet zo gemakkelijk doel. Muzo op zich is erg breed dus ik vond het moeilijk om kritisch te zijn. Toch ben ik in dit doel wel geslaagd denk ik. Doordat we elkaar moesten evalueren tijdens de workshops, elkaars evaluatiekoffer moesten beoordelen, ... leerde ik hoe ik kritisch en respectvol kon duidelijk maken wat ik goed vond (of mooier) en wat iets minder. Kritisch zijn t.o.v. iemands anders werk vind ik ook niet zo gemakkelijk aangezien iedereen een eigen smaak en stijl heeft. Ook ben ik voor mezelf hier wel in geslaagd denk ik aangezien ik nu vaak aan zelfevaluatie doe. Na een muzische les schrijf ik kort voor mezelf op wat ik goed vind en meeneem naar een volgende les, en wat ik niet goed vind en dus laat vallen. Ook bij het maken van mijn evaluatiekoffer ben ik kritisch voor mezelf geweest. Voor het mezelf iets makkelijker te maken heb ik toch gezorgd voor fiches waarop mijn evaluatieinstrumenten duidelijk stonden uitgelegd. Ook voor mij was dit een goede houvast.
Bij het voorbereiden van de activiteiten en workshops in Dworp heb ik dan weer gezorgd dat ik zeker was over mezelf. Heb ik alles goed genoteerd? Staat alles in de juiste volgorde zodat ik zelf een kort en bondig overzicht heb? Doordat ik zo gestructureerd te werk ga verloopt alles nadien ook veel vlotter. Ook na de workshop heb ik even voor mezelf gekeken wat ik goed vond en wat niet.

laatste dag in Dworp: dag 4

En dan uiteindelijk ... was de laatste dag Dworp er veel sneller dan gedacht.


In de voormiddag hebben we allen samen enkele sfeerbeelden bekeken van onze workshops de dag voordien op de scholen. Dit was wel leuk want zo zag je ook hoe het er bij andere groepen aan toe ging.


Daarna trokken we in 2 groepen naar de zaal waar we altijd verzamelden. Groep 1 stelde hun evaluatiekoffer op en alle studenten van groep 2 kregen 3 namen van studenten om hun evaluatiekoffer te evalueren. Ik heb veel toffe ideeën opgedaan. Het viel me ook op dat iedereen echt heel creatief was geweest bij deze opdracht. Maar toch zag ik ook wel dingen terug die ook zelf in mijn koffer had. Dit kan natuurlijk niet anders, aangezien veel studenten dezelfde sites aantroffen op internet. Onze leerkrachten kwamen nadien ook eens piepen. Ik ben toch erg blij dat ik deze opdracht heb gekregen aangezien het goed bruikbaar is voor later. Ik zou mijn koffer dan ook al meteen willen gaan gebruiken in mijn komende stage in het 6de leerjaar. Fier ben ik dus wel op mijn koffer! :) Het maken van mijn koffer heeft mij dan ook veel werk gekost.



Jammer genoeg zit het er nu effectief op.
3 toffe jaren muzo zitten erop. Maar ik ben tevreden want ik heb veel bijgeleerd. Ook op deze 4 dagen heb ik erg veel inspiratie opgedaan. Ik merk zelf dat ik weer een beetje creatiever ben geworden en ik krijg er al meteen zin om terug muzisch aan de slag te gaan met de kinderen.


Hopelijk hebben jullie veel aan mijn blog gehad. :) Uiteraard blijf ik hier nog berichten op posten over toffe muzische avonturen die ik zal meemaken :)







DOEIIIIIII  






donderdag 16 januari 2014

Dworp: dag 3

Dag 3 is aangebroken!

Op de volgende site vinden jullie een voorproefje dat de leerlingen van de 2 scholen kregen om hun voor te bereiden op onze komst:

https://sites.google.com/site/muzotrailers/home

Bon, hup, hup, vlug ons bed uit!
Want vandaag was de grote dag aangebroken!

In 2 grote groepen trokken we in onze jaren '60 kledij richting de 2 scholen. S'ochtends kregen we 4 groepjes leerlingen die onze workshop volgenden. In de namiddag mochten de leerlingen dan zelf kiezen welke workshop ze graag nog eens wouden doen:
- beeld
- muziek
- drama
- beweging (dans in ons geval)
Onze workshop bleek precies wel leuk te zijn want ons groepje in de namiddag zat al snel vol. :)

Maar wat deden de kinderen eigenlijk in onze workshop in de voormiddag?
Wel, we vertelden de kinderen eerst dat onze vriendin Amber niet zo goed kon dansen als ze met Lore en mij mee naar feestjes ging. We vroegen de kinderen of ze ons wouden helpen om Amber beter te leren dansen. Ze waren meteen erg enthousiast om ons te helpen.
Ok, nu begon het echte werk.
We begonnen met ons eventjes op te warmen op de muziek van James Brown.
Daarna gingen we met de kinderen in een kring staan. één voor één mochten de leerlingen naar het midden van kring komen en daar zelf een move maken om nadien hun naam te zeggen.
Dan kregen ze volgend filmpje te zien om in de sfeer van de jaren '60 te komen.
Dansen jullie ook mee?

 
Tussendoor vroegen we de kinderen of ze vonden dat Amber nu al wat beter kon dansen. Blijkbaar wel :)
Ok, nu werden de leerlingen opgesplitst in 3 groepjes. Lore, Amber en ik namen elk een groepje bij ons. Op de muziek gingen de leerlingen zelf een move in hun kleine kring naar voor brengen. Iedereen van dat groepje deed die leerling dan na. Na enkele minuten schoof een deel van elk groepje door zodat ze telkens in een ander groepje terecht kwamen.
 
En dan nu: evaluatie tijd!
Vonden de leerlingen het een leuke workshop? Dan maakten ze zich heel groot
Vonden ze het niet zo tof? Dan gingen ze op hun poep gaan zitten of maakten ze zich heel klein.
Nadien volgde nog een kort kringgesprek over wat ze leuk vonden of wat niet.
En natuurlijk ... of Amber wel goed kon dansen of niet?
De kinderen gaven Amber een score voor haar danskunsten en vertrokken nadien met een vrolijke glimlach op hun gezicht naar de volgende workshop.


IN DE NAMIDDAG:
Nu mochten de kinderen zelf kiezen naar welke workshop ze graag nog eens wouden gaan. Met die groep zouden we een aantal verdiepende opdrachten uitvoeren. Nu kregen we dus een groepje bij ons die er heelllllll veel zin in hadden. :) We besloten met Songify hen een klein rapstukje te laten maken waar ze nadien hun eigen soul train op zouden dansen. Het was ook wel leuk om te zien dat sommige kinderen de moves gebruikten die ze s'ochtends bij ons hadden gezien.

De soultrain in ons groepje:

http://www.youtube.com/watch?v=vo48Sr4t42U&feature=youtu.be

Om de dag leuk af te sluiten maakten we met de hele school nog een leuke soul train en echt iedereen deed mee!

Het volgende filmpje toont jullie hoe het er die dag aan toe ging. :) Veel kijkplezier!

http://www.youtube.com/watch?v=pUnpmBzxurU&feature=youtu.be


Natuurlijk kregen we ook nog een toffe avondactiviteit. Onze lectoren namen ons mee naar een zaal waar we een glaasje champagne kregen. Iedereen had ook de opdracht gekregen zich in zijn/haar jaren '60 kledij naar die zaal te begeven.
Wat zou er nu volgen? Blijkbaar werden nu verschillende AWARDS uitgereikt. Door de sterkte van het applaus van het publiek werd bepaald welk filmpje een award kreeg.



Uitreiking van de muzo AWARDS


Als afsluiter van deze 4 toffe muzische dagen hadden we dan een galabal.


Onze kledij, in de jaren '60-stijl uiteraard


woensdag 15 januari 2014

Dworp: dag 2

... En hier zijn we weer! :)

Vandaag werden we in groepjes verdeeld om zelf een workshop te geven die we morgen zouden mogen uitproberen op een school hier in Dworp. Ik kreeg met mijn groepje de Katholieke school Sint-Victor toegewezen. We besloten met ons groepje van 3 een workshop in elkaar te steken die in het teken van beweging-dans stond. We basseerden ons grotendeels op de dansles die we de dag voordien hadden gezien omdat daar echt wel leuke dingen bijwaren. Ohhh ja, we kregen de onderbouw (1ste-3de leerjaar) toegewezen dus we moesten er wel voor zorgen dat de activiteit niet te moeilijk zou zijn.
De hele dag hebben we onze workshop zo goed mogelijk uitgewerkt.

Onze namiddagactiviteit:
De film van 'De Hulk' kwam blijkbaar uit in de jaren '60 en dus hadden onze lectoren een leuk 'monster'-spel uitgevonden. We moesten op zoek gaan naar de leerkrachten in groepjes van 4 of 5. De bedoeling? Elkaar vasthouden en allerlei opdrachten uitvoeren zoals 'een monsterachtig geluid maken', 'ons monsterlijk sminken', 'een monsterachtig stapje' verzinnen, ... Onderweg naar de leerkrachten, om bij hen telkens een ingrediënt te verkrijgen voor een recept dat we op het einde van de activiteit moesten maken, konden we 'gevangen' worden door enkele studenten die hiervoor waren aangeduid. Als we de opdrachten niet goed deden konden zij ons 'vangen' door 1 van ons ingrediënten terug te laten afgeven. Met mijn groepje kreeg ik toch 4 van de 5 ingrediënten bij elkaar en we maakten ... tiramisu!! Niet zo geslaagd als de tiramisu die ik normaal al gegeten heb, maar het ging om het gebaar natuurlijk. :)

 de ingrediënten die we konden verkrijgen

S'avonds sloten we de dag dan af met een leuke quiz over de verschillende deeldomeinen van muzo. Heel tof want er werden ook zintuigrondes tussengestoken.



Ons groepje, gesminkt in monsters :)

dinsdag 14 januari 2014

Dworp: dag 1

Hoi hoi

Vandaag zijn we vertrokken naar Dworp, gelegen in Vlaams-Brabant. Iedereen keek er al naar met volle goesting naar uit want er stonden weer leuke activiteiten op de agenda. Had ik jullie al verteld dat onze module muzische school rond de jaren '60 draaide? Wel, in de voormiddag vond het toonmoment van ons schilderij plaats. We hadden de vrijdag voordien allemaal een schilderij gekregen, waar we per 4 een muzisch toonmoment rond moesten maken. Ieder groepje had een schilderij van de popartkunstenaar Roy Liechtenstein, die veel kleurrijke schilderijen en cartoons maakte in de jaren '60. Hieronder zie je het schilderij van mijn groepje.

 
De andere groepjes hadden vooral schilderijen met een mooie en vrolijke betekenis achter maar dit paste niet echt bij ons schilderij. Dus koppelden we 'de dood' en 'gevangenschap' aan ons kleurrijke schilderij. Ook hebben we in toonmoment met de kleuren gewerkt die erin voorkwamen.
 
Bon, in de voormiddag mocht iedereen dus een kort toonmoment houden van hun schilderij dat we daags voordien hadden afgewerkt. Hieronder zie je enkele beelden van alle toonmomenten.
 

Lynn Van den Hof's Slidely by Slidely Slideshow
.
In de namiddag mochten we dan naar onze keuzeactiviteit, bij mij was dit VERTELLEN.
We begonnen met onszelf voor te stellen aan de hand van een anecdote. We kregen de opdracht iedereen die in de kring stond aan te kijken terwijl we ons verhaaltje vertelden.
Daarna moesten we een sprookje vertellen aan elkaar, in groepjes van 3, en de eerste keer moest het sprookje 7 minuten duren, dan 3 minuten en uiteindelijk moest iemand dit op 1 minuut vertellen. Nog niet zo gemakkelijk hebben we gemerkt :) Bij vertellen is het van belang een aantal kernwoorden in je achterhoofd te houden.
Wat volgde dan?
We kregen allemaal 2 papiertjes, waar we telkens 1 woord opschreven dat op die moment in ons opkwam. Daarna werden de papiertjes doorgegeven en je moest telkens 1 zin met het woord maken. De volgende moest dan op jouw zin voortbouwen met het woord dat hij/zij had. Resultaat: supergrappige situaties :D
Tot slot moest je per 3 ongeveer hetzelfde verhaal vertellen aan de hand van enkele kernwoorden. Het publiek moest dan achter de persoon gaan staan van wie zij dachten dat die het 'echte' verhaal vertelde. Veel mensen konden blijkbaar toch een goed potje liegen bij dit spelletje.
Uiteindelijk zat onze keuzeactiviteit er ook al op.
 
S'avonds kregen we nog een avondactiviteit. Best spannend eigenlijk want we wisten niet wat dit was. Het bleek dansen te zijn! Yes, ik had er al zin in! Er was een meneer, Sep, die ons enkele funk-soul moves aanleerde en ons ook de basisstappen leerde van die dansstijl. Uiteindelijk was er ook nog een soultrain met heel ons jaar.
Dag 1 was alvast geslaagd! (alleen jammer dat ik ziek werd op het einde van de dag)
Hieronder zie je nog enkele foto's van de dansles.
 

 
Tot morgen!!
 
 
 

donderdag 9 januari 2014

Muzische school: workshop beeld en media

Vandaag was het dag 3 van de module muzische school.

In de voormiddag: WORKSHOP BEELD

Tijdens deze workshop begonnen we met een kort gesprek om onszelf voor te stellen. We zeiden onze naam en vermeldden ook welk kledingstuk we mooi vonden dat we die dag aanhadden. Nadien werd een groot blad papier op de grond gelegd. Iedereen kreeg zwarte verf en een penseel en we konden aan de slag. De mevrouw van de organisatie Moos, die de workshop gaf, gaf ons telkens een korte opdracht: 'teken een gezicht, teken de armen, teken een dier erbij, teken een accesoire, ...'. Na elke korte opdracht schoven we door, waardoor de mannetjes er nooit konden uitzien zoals we zelf wensten, aangezien iedereen er had aan meegeholpen. Voor kinderen die minder creatief zijn is dit natuurlijk een hele leuke oplossing. Nadat het tekenblad volstond gingen we terug bij het mannetje gaan staan waar we bij begonnen waren. We mochten zelf een verhaal verzinnen bij ons figuurtje. De resultaten waren wel vaak om mee te lachen.

In het tweede deel van de les mochten we telkens bij een hoekje gaan staan waar een bepaald materiaal lag: een hoek met enkel buizen, een hoek met enkel wol, een hoek met enkel plastic zakken, ... Per 2 gingen we bij een hoekje staan. Iedere keer werd gezegd welk kledingsstuk we moesten maken in die hoek en natuurlijk mochten we dan enkel gebruik maken van dat materiaal. Van de duo's was telkens 1 iemand model, de andere speelde voor ontwerper. Na +/- 5 minuten mocht de ontwerper verantwoorden waarom zij voor dat 'design' gekozen had en wat het met de jaren '60 te maken had. Het model mocht dan even rondparaderen. Zo gingen we elk hoekje af om telkens een kledingstuk te maken. Hieronder zie je enkele sfeerfoto's.


Lynn Van den Hof's Slidely by Slidely Slideshow



Namiddag: workshop media

Nu maakten we kennis met een aantal toffe programma's. Hieronder vind je wat we toen allemaal die namiddag hebben gedaan.

* een 'Slidely' gemaakt (een reeks foto's in een leuk filmpje gegoten => zie hierboven). Probeer het zelf ook gerust eens, het is heel eenvoudig en het oogt heel leuk. :)

* We hebben ook een liedje gemaakt, of beter gezegd: een rapsong met de application 'Songify' op de Ipad. Het resultaat is echt supertof! Je spreekt een aantal zinnetjes in en die worden dan in een cool liedje gestoken en voorgezongen. Wel bizar want je herkent niet eens jouw eigen stem. Heel handig dus als je niet zo goed kan zingen.

* Een leuk achtergrond decor maken via het programma Powerpoint. Aan de hand van verschillende afbeeldingen die je kan opzoeken op google, kan je zo enkele krachtige decors ontwikkelen. Via enkele animaties in Powerpoint zelf kan je het decor zelfs deels in 3D laten overkomen.
Niet zo heel moeilijk en voor het publiek heel leuk om  naar te kijken.

* Een popart foto maken. Deze zie je als profielfoto staan :) Via het programma 'Popartlite' trek je een leuke foto en de App doet nadien het werk voor jou. Eigenlijk verkrijg je een resultaat zoals bij Marilyn Monroe. Probeer het gerust ook eens zelf. :)
Voila, deze dag zit er alweer op. Ik heb alvast weer veel bijgeleerd! :)

Tot morgen!


woensdag 8 januari 2014

Muzische school: drama en muziek


Dag 2 van de module muzische school is voorbij. Ik had het eerlijk gezegd niet verwacht maar het was een heel toffe en leerrijke dag vandaag, bij jeugdtheater JTO in Sint-Niklaas. We kregen daar 2 workshops.

In de voormiddag: WORKSHOP DRAMA

fantastische workshop was dit. We begonnen met een leuk opwarmingsspel, gevolgd door andere spelletjes waarbij we aan onze gezichtsuitdrukking moesten werken om deze te leren controleren zoals echte toneelspelers doen. Heel leuk dus, met al die improvisatie.  :)
Een andere opdracht was dat we per 2 een waargebeurd verhaal (dat we zelf hadden meegemaakt) vertelden aan onze partner. De andere groepsleden mochten dit niet horen. Nadien mocht je kiezen: ofwel vertelde je met veel overtuiging het verhaal van je partner, net zodat het leek dat jij het zelf had meegemaakt OF je vertelde je eigen verhaal. Per 2 moesten we dan naar voor komen en ons verhaal vertellen (of dat van onze partner). De andere studenten moesten dan raden of je jouw eigen verhaal had verteld of dat van je partner. Op die manier leerden we onze lichaamstaal onder controle te houden.
Ook zat er een opdracht bij met 'tafelzinnetjes'. Daarbij ging iedereen van de groep gezellig aan een tafel zitten waardoor het leek dat het een familiefeest was. Iedereen koos 1 zin van de zinnen die omgekeerd op tafel lagen. De bedoeling was dat we enkel de zin mochten zeggen die we zelf vasthadden. Al snel was iedereen aan het lachen ...
Op het einde van de workshop kreeg je een kort script, dat we even mochten inoefenen. Door onszelf de vragen 'wie', 'wat', 'waar', 'wanneer' en 'waarom' te stellen kregen we meteen een beeld over hoe we ons toneelstukje naar voor moesten brengen. De resultaten van de groepjes leverden hilarische resultaten op natuurlijk.

 

Toneeltje


In de namiddag: WORKSHOP MUZIEK

Tijdens deze workshop probeerden we verschillende toffe manieren uit om met muziek aan de slag te gaan. Wat hebben we toen onder andere gedaan? We kregen een lied te horen die veel weg had van een stoet. Telkens wanneer we de naam van een voorwerp hoorden moest de student die dat voorwerp vasthad beginnen marcheren. Uiteindelijk vormden we allemaal samen een grote stoet.
Wat volgde nadien? Iedereen kreeg een bloem: een grote bloem, een middelmatige of een kleine bloem. Het lied 'So happy together' van 'The Turtles' werd afgespeeld en wanneer we een strofe hoorden moest iemand met een grote bloem deze op de grond komen leggen. Bij het refrein werd een middelmatige bloem gelegd en een kleine bloem werd bij een tussenstuk gelegd. Op die manier kregen we de opbouw van het lied te zien (zie foto).  Natuurlijk kregen we dit lied nadien aangeleerd. We zongen het lied zelfs tweestemmig, wat uiteraard nog niet zo gemakkelijk is.
Het laatste deel van de les werd afgesloten met een stukje gitaar. Iedereen kreeg om de beurt 2 akkoorden aangeleerd op de gitaar. Heel leuk om te doen maar ik verkies toch nog steeds piano boven gitaar ;)




Lynn Van den Hof's Slidely by Slidely Slideshow

Met andere woorden: deze dag was enorm geslaagd! Zeker voor herhaling vatbaar! :)



dinsdag 7 januari 2014

Start module muzische school: uitstap Gent


Hoi hoi, hier zijn we weer! :)


Vandaag zijn we op school begonnen met de module muzische school. Ons thema? De 'jaren 60'. Om in de sfeer van ons thema te raken kregen we ons de opdracht te verkleden in dat thema en nadien richting Gent te gaan, recht naar het Huis van Alijn. Op zich al een leuke opdracht dat we ons mochten verkleden, maar ... daar stond ik dan ... voor mijn kleerkast. Het eerste waar ik aan dacht was: 'Ik ga als een hippie' en dat heb ik dan ook geprobeerd. :)  Heel makkelijk was dit niet aangezien ik mij niet alle dagen in een hippie verkleed. :)
In het huis van Alijn kregen we de kans om in boeken en op de computer op zoek te gaan naar de typische kenmerken uit de jaren '60. Al snel drong het tot ons door dat de jaren '60 niet enkel om hippies draait ... De hippiebeweging kwam blijkbaar eerst vooral in Amerika op gang en nadien pas langzaam in België.
Na een uurtje mochten we in Gent vrij rondlopen met een tablet (+ plan en opdrachten). Heel leuk want we mochten o.a. zelf een leuk ritmisch melodietje in elkaar steken waarin we onze namen verwerkten. Dit leverde uiteraard een grappig resultaat op.
Het laatste uurtje in de voormiddag kregen we een rondleiding doorheen de jaren '50, '60, '70 en '80. In het museum vonden we enkele toonzalen, ingericht in de stijl van de jaren '50 t.e.m. '80 terug. Vooral veel retro, een typische inrichting per decennia, de evolutie van het fototoestel, tv en radio was ook duidelijk te zien en natuurlijk nog veel meer.

Neem dus zeker een kijkje op hun site:  http://www.huisvanalijn.be/  of bezoek het museum zelf een keertje :) Hieronder zie je enkele foto's uit het Huis Van Alijn

















In de namiddag kregen we dan de film 'Hair' te zien, die vooral rond de hippies draaide. Hieronder vind je een fragment. Kijken jullie mee?




 Tot de volgende keer!